ΙΣΤΟΡΙΑ


Η ιδέα ίδρυσης της Σχολής γεννήθηκε απο την έντονη ανάγκη επιμόρφωσης των εν ενεργεία επαγγελματιών ζαχαροπλαστών και λειτούργησε αρχικά με την δημιουργία σεμιναρίων επαγγελματικής τελειοποίησης διάρκειας 2 μηνών.
Ανταποκρινόμενοι στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς, δημιουργήσαμε το πρώτο τμήμα μονοετούς φοίτησης, στις αρχές του 1990, με πρωινά μαθήματα. Η μοναδική σχολή που υπήρχε τότε ήταν η σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΕΟΤ.Βασιζόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις αλλά και στο αυστηρό Γαλλικό πρότυπο επαγγελματικής εκπαίδευσης , η σχολή μας έγινε σύντομα σημείο αναφοράς ποιοτικής εκπαίδευσης, για τον Ελληνικό επαγγελματικό κόσμο. Στεγαζόμενη σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, λίγα χιλιόμετρα εκτός Θεσσαλονίκης, κατάφερε στα 3 πρώτα χρόνια λειτουργίας, να καθιερώσει τον θεσμό των καλλιτεχνικών διαγωνισμών μεταξύ επαγγελματιών, θεσμό που στη συνέχεια πολλοί οικειοποιήθηκαν.
Με διαρκείς παρουσίες σε κλαδικές εκθέσεις (ΔΕΤΡΟΠ, ΑΡΤΟΖΑ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ κ.α.) και με πολλές διακρίσεις, δημιούργησε πολύ υψηλό επίπεδο, ανεβάζοντας τον πήχη στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας σε πρωτόγνωρα για την Ελλάδα επίπεδα. Το 1994, η σχολή μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις στο κέντρο της πόλης και προστίθεται και η μαγειρική τέχνη σαν ανεξάρτητη ειδικότητα.
Ο αριθμός των σπουδαστών αυξάνεται κατά πολύ, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να είναι παιδιά επαγγελματιών του κλάδου.
Στην πενταετία 1994-1999 με σταθερά υψηλό αριθμό σπουδαστών η σχολή καταφέρνει να αποσπάσει όλες τις διακρίσεις, σε όλους τους εθνικούς διαγωνισμούς που συμμετέχει, σημειώνοντας παγκόσμιες αποκλειστικότητες και πρωτοπορίες όπως, την πρώτη επίδειξη μόδας με ρούχα από καραμέλα, από σοκολάτα και νεκρή ζύμη, την μεγαλύτερη τούρτα στον κόσμο, το μεγαλύτερο προφιτερόλ στον κόσμο (4,5 τόνους) κ.α. Ακολουθεί η έκδοση του πρώτου βιβλίου Ζαχαροπλαστικής τέχνης από την Chef Βιργινία Αναστασιάδου με εξαιρετικές κριτικές από εξέχοντα μέλη της μαγειρικής ακαδημίας της Γαλλίας και M.O.F(τίτλος που αποδίδεται στους σπουδαιότερους Σεφ της Γαλλίας). Τα στελέχη της σχολής συμμετέχουν σε κριτικές επιτροπές, σε κλαδικές ενώσεις που διοργανώνουν εθνικούς διαγωνισμούς, ενώ παράλληλα παρέχουν τεχνογνωσία και συμβουλευτική υποστήριξη σε επώνυμες εταιρείες του κλάδου.Ακολουθούν μεταξύ άλλων τηλεοπτικές εμφανίσεις σε πρωινές εκπομπές, συμμετοχή σε προγράμματα Ευρωπαϊκών σχολών, ηγετικές θέσεις στελεχών σε κλαδικές ενώσεις διεθνούς κύρους (Eurotoques, Advisors on Food Quality Matters κ.α.)
Το 2000 κατακτά για πρώτη φορά φορά τον τίτλο της 1ης καλύτερης σχολής στην Ελλάδα, κατακτώντας ταυτόχρονα και τον τίτλο της 6ης καλύτερης σχολής σε όλη την Ευρώπη, τίτλοι που αποδίδονται για πρώτη φορά σε σχολή.Για πρώτη φορά διοργανώνονται σε πειραματικό πρόγραμμα σεμινάρια για ερασιτέχνες και νοικοκυρές με θεματικές όπως, την υγιεινή διατροφή, την haute cuisine, την Ελληνική παραδοσιακή ζαχαροπλαστική κ.α. Η ανταπόκριση είναι τόσο μεγάλη που αποφασίζεται να γίνει σε μόνιμη βάση με προεγγραφές ενδιαφερομένων και προβολή του προγράμματος μέσω του ημερήσιου τύπου.
Οι επιτυχίες συνεχίζουν και η σχολή αναδεικνύεται και πάλι ως η καλύτερη σχολή στην Ελλάδα το 2004 στον αντίστοιχο επίσημο διαγωνισμό.


Κατά την δεκαετία που ακολουθεί η σχολή συνεχίζει σε ακόμη μεγαλύτερη ανοδική πορεία με περισσότερους σπουδαστές, εκατοντάδες μετάλλια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι σπουδαστές διακρίνονται για τις επιδόσεις, τις γνώσεις και τη φαντασία τους κατακτώντας παράλληλα αξιοζήλευτες θέσεις στην αγορά εργασίας.

Για ιστορίες σπουδαστών δείτε εδώ:

Η σχολή συνεχίζει να ξεχωρίζει καθώς βλέποντας την παγκοσμιοποίηση της αγοράς αλλά και το γεγονός ότι πολλοί σπουδαστές είναι περιζήτητοι σε όλο τον κόσμο έγινε η πρώτη Ελληνική σχολή που λειτουργεί και στο εξωτερικό. Το γεγονός αυτό προσδίδει παγκόσμια εμβέλεια και αναγνωρισιμότητα στους μαθητές των σχολών La Chef Λεβή.
Πρόσφατα μάλιστα, το βιβλίο της Chef Αναστασιάδου μεταφράστηκε και στη Γαλλική Γλώσσα , τη μητέρα της Γαστρονομίας, αποτελώντας έμπνευση για πολλούς νέους αλλά και έμπειρους Chef με την πρώτη εκτύπωση να αριθμεί 10.000 αντίτυπα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ωράριο 09:00 - 21:00
Διεύθυνση : Τσιμισκή 31
1ος όροφος Θεσσαλονίκη,
 
Τ.Κ. 54624
 
 

“Το κέντρο της Γαστρονομίας στο κέντρο της πόλης»

πρόσβαση με λεωφορείο
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΤΣΙΜΙΣΚΗ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΕΓΝΑΤΙΑ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)